Biblioteca infantil Fundació ONCE, anar a l'iniciContes que encomanen il·lusió

Accesibilitat

anterior

L'objectiu de bibliotecainfantil.fundaciononce.es és que totes les persones, independentment de si tenen una discapacitat, de l'edat i de si accedeixen a la web des de tecnologies poc convencionals, poden navegar per les pàgines d'aquest lloc web sense trobar dificultats d'accés.

Amb aquesta finalitat, el desenvolupament de bibliotecainfantil.fundaciononce.es s'ha basat en el compliment de les Pautes d'Accessibilitat al Contingut a la Web 2.0 establertes pel W3C (Consorci de la World Wide Web).

Algunes de les funcionalitats implementades a la biblioteca infantil per permetre-li accedir a tots els continguts de la web amb més facilitat són:

  • Les característiques visuals del portal (tipus de lletra, color de font i fons, etc.) es defineixen mitjançant el full d'estils per tal que l'usuari pugui ajustar el text a les seves preferències.
  • Les mides de les fonts s'han definit amb unitats relatives per tal que vostè pugui ampliar o disminuir la mida de la font des de les opcions del navegador.
  • Si un usuari accedeix a la biblioteca amb un navegador que no suporta cap full d'estils no suposarà cap dificultat ja que, de tota manera, es pot accedir a tots els continguts amb la CSS desactivada.
  • Les pàgines tenen una estructura clara tant per a l'usuari, el qual pot veure tot el contingut, com per a qui llegeix la informació amb un lector de pantalla, usuaris que desactiven el full d'estils, etc. Amb aquest objectiu, s'han definit mitjançant el codi HTML els encapçalaments de secció, les llistes i tots els elements que contribueixen a la comprensió general del lloc web.
  • El codi HTML i CSS utilitzat s'ajusta a les gramàtiques formals per garantir la visualització correcta dels continguts en diferents navegadors.
  • Logotip d'acreditació del compliment de les pautes nivell AA del w3c
  • Logotip d'acreditació de XHTML 1.0 Transitional vàlid
  • Logotip d'acreditació de CSS vàlid